0

Кава в зернах з Кенії

Кава в зернах з Кенії

Кава в зернах з Кенії - це один з найвідоміших сортів кави. Вона має багатий смак, який нагадує винну кислотність, а також володіє приємним ароматом. Напій з цих зерен кави - це яскравий смак (добре виражений), який має складний, фруктово-ягідний відтінок.

Зерна з цього регіону - це широкий спектр смаків і нюансів. Залежить це від регіону, сорту і методів обробки, які використовують фермери. Це величезна країна з великою різноманітністю культур і звичаїв, яка може багато чого запропонувати тим, хто хоче зануритися в окремі регіони. Краща кенійська кава може мати повний спектр смаків для тих, у кого добре розвинені смакові рецептори. У нас ви можете купити каву в зернах Кенія, власного обсмаження.

Кава в зернах з Кенії

Кенійська кава - це зелена кава вологої обробки (промита), щільна, як правило, з великим чи середнім зерном.

Характеристики

Сорти з цієї африканської країни, відомі своєю потужною солодкістю і потужним тілом, демонструючи інтенсивний смак, в якому переважає багатий винний смак і має присмак сухого вина.

Кенія - найкраща кава

Має дуже яскравий смак, але в той же час, він чистий і свіжий, дуже щільний і, як правило, завжди добре збалансований. Можуть бути присутніми нотки лимона, цитрусових, перцю, до всього іншого з нотками ожини. Післясмак у кави з цього регіону - це лимонна цедра або вино.

Кращою кенійською кавою буде та, яка свежеобсмажена місцевими обжарщиками, які працюють з брокерами, а також з фермерами безпосередньо в Кенії. Прозорість ланцюжка поставок допомагає обжарщикам передавати зворотний зв'язок фермерам, які можуть вносити зміни в вирощування і переробку. Точно так само фермери можуть повідомити обжарщиків про несподівані зміни, щоб вони могли внести корективи в процес обсмаження.

Смак

На плато Кенії вирощують одні з найкращих в світі преміальних сортів, одні з кращих сортів для гурманів. Це чашка з насиченим, багатим смаком, приємною кислотністю, і ароматом з квітковими відтінками і відомий як «Кубок знавців». Зробіть паузу, щоб оцінити високі, навіть п'янкі відтінки чорної смородини в смаку і ароматі. Одна з причин, по якій кенійська кава входить в п'ятірку кращих сортів в світі, полягає в тому, що у неї дуже характерний смак.

Також приємним є винний післясмак з нотками ягід і цитрусових. Кенійська кава, як правило, піддається вологій обробці і отримала свою популярність за сильне тіло і сильну солодкістю.

Палітра дуже широка. Це залежить від частини країни, а в кожному окремому окрузі вирощуються унікальні варіації. Більшість зерен, куплених на ринках, буде високої якості, але важко відрізнити конкретний регіон.

Кенійська кава має рейтинг Kenya AA, який має найбільше зерно і, як кажуть, містить більше ароматичних масел.

вирощування

Висота на якій вирощують зелену каву в Кенії - це 1 400 - 2 000 м над рівнем моря. Грунт там вулканічний, так що відповідно дерева вирощують на високих плато з вулканічною породою.

Зелена кава

Ця висота дає йому статус строго вирощеного (SHG)/строго твердого бобу (SHB). Велика висота означає, що кенійська кава росте повільно, даючи достатньо часу для розвитку зерна і забезпечуючи надходження поживних речовин для кавових зерен в достатній кількості.

Місцевість на південь від столиці Найробі є великим регіоном вирощування, в той час як менший регіон вирощування знаходиться недалеко від кордону з Угандою на пагорбах гори Елгон.

Регіони вирощування в Кенії включають Руірі, Тіка, Кіріньяга, Маунт. Гурмани можуть розрізняти каву з кожного регіону. Такі фактори, як ранкове сонце і вечірнє сонце, впливають на те, як розвиваються аромат і хімічні речовини всередині кавовій вишні.

Ці основні райони вирощування включають в себе широкий спектр природних лісових екосистем, які підтримують різноманітність диких тварин.

Кавова промисловість Кенії складається з великої кількості невеликих фермерських підприємств і кооперативів, а також і невеликої кількості великих підприємств. У кавовій індустрії зайнято більше шести мільйонів кенійців, при цьому більшість ферм складається з 50-500 дерев.

Це дуже невеликі обсяги, порівняно з деякими країнами Південної Америки, де одна ферма має по 5000 - 10000 дерев.

Корпоративна схема збуту присутня в Кенії і по цей день, а аукціони проводяться щовівторка в сезон, коли збирають урожай. Це викликає фінансові війни за кращу вирощену каву. Цим ринковим відносинам в Кенії вже кілька десятиліть, і вона налічує кілька поколінь.

Ефективність цього методу означає, що майже всі фермери просто продають свою каву - будь-якої якості - шляхом продажу її великим постачальникам, які продають її сортованою. Цим самим каву важко відрізнити одину від одної, що ускладнює придбання мікролотов.

У пік сезону для покупців, трейдерів і експортерів щодня розливається понад 150 чашок напою, щоб встановити відповідну ціну на каву, яку вони купують.

Робота безпосередньо з фермерськими підприємствами для формування партнерських відносин і отримання стабільної продукції, яку можна відстежувати, - це ідеальний спосіб купити зелену каву.

Збір врожаю

Кавові культури Кенії зазвичай цвітуть після того, як почнеться сезон дощів - тобто це березень і квітень, при цьому дозрівають з травня по липень, а потім знову в вересні і жовтні, причому більша частина дозріває з жовтня до грудня.

Кислі грунти забезпечують оптимальні умови для росту на височинах високогірних плато, включаючи хребет Абердер, Ньянза, Кісі, Бунгома, Керічо і Накуру. Сорти арабіки, які вирощують в цих районах, вперше були завезені з Ефіопії.

кава

Обробка

Масове механічне і електронне сортування - по вазі, розміру, формою і кольором - допомагає виділити кращі кавові зерна, а також видалити дефектні зерна, які можуть додати неприємний присмак для гурманів.

Відповідно до системи класів, розробленої Радою з кави Кенії, гірші кавові зерна класифікуються як один, а кращі - десять. Зерно може мати рейтинг AA в залежності від його розміру, але тільки чотири або п'ять по системі класів, що означає, що це не найякісніше кавове зерно.

З усіх преміальних сортів для гурманів в світі - кенійська кава, мабуть, має найбільш стабільну високоякісну каву в зернах, яка також постійно доступна.

Зелені кавові зерна

Кенійська кава, яка є однією з кращих в світі сортів для гурманів. Після збору врожаю піддається ретельному сортуванню для продажу на оптовому ринку. Кавові зерна поділяються (упорядковано) і оцінюються за розміром зерна, а також за формою, кольором і щільності, при цьому загальне припущення полягає в тому, що кавові зерна більшого розміру мають більш високу якість.

Загальні правила щодо кавових зерен Кенії полягають в тому, що в більших зернах має бути більше ефірних масел, які підсилюють смак і аромат. Найбільші і кращі кавові зерна з Кенії мають рейтинг Kenya AA.

Інші фактори також важливі при визначенні якості зерен, і каппери (професійні дегустатори кави) сперечаються, чи обов'язково розмір зерен означає кращу якість смаженої, меленої, звареної кенійської кави.

Кенійський кави

Купівля

Кенія є плідним виробником і експортером кави, і вона всесвітньо відома і часто використовується обжарщиками. Імпортери та дистриб'ютори працюють з місцевими організаціями в Кенії, щоб забезпечити і імпортувати необсмажену зелену каву в Україні.

Обжарщики зазвичай пропонують кенійську каву світлого обжарювання - досить, щоб підкреслити натуральні аромати цього чудового регіону, але не настільки, щоб почати втрачати унікальні аромати Кенії. Огляди та рейтинги часто ставлять її на перше місце - це в поєднанні з преміальною ціною і означає, що його не дуже часто використовують в купажах.

Коментарі
Схожі статті
26.05.2020
Яка вода краще для кави?
Яка вода краще для кави?
Що таке кава? Кава - це напій, який складається з 2 інгредієнтів: кава і вода. Якщо ми ставимося до вибору кави серйозно і з усією відповідальністю, то  майже завжди взагалі не звертаємо уваги на якість води. Хочу вам повідомити, що склад води т..
19.06.2020
Еспрессо - для справжніх цінителів смачної кави.
Еспрессо - для справжніх цінителів смачної кави.
Еспрессо - це різновид кави, приготованаої особливим чином. Невелика кількість гарячої води під тиск проганяється через мелені кавові зерна. Такий спосіб приготування робить каву густішою і дає насичений смак. Еспрессо містить більше кофеїну на од..
14.09.2020
Про екстракцію, частина 2
Про екстракцію, частина 2
Нещодавно була опублікована стаття, яка називалася «Яка різниця між еспресо, ристретто, лунго», в якій розглядаються деякі загальні терміни, використовувані в індустрії кави класу спешіелті. Але як виявилося ця термінологія більше не може бути застос..
04.10.2020
Кава по-турецьки
Кава по-турецьки
Історія цього ароматного напою починається в Ефіопії, хоча, коли складно сказати. Деякі історики вважають, що кава має вік від чотирьохсот до п'ятисот років, але саме кавове зерно може бути навіть таким же старим, як людина. Його скам'янілі останки б..
14.10.2020
5 абсолютно різних напоїв з кавових зерен
5 абсолютно різних напоїв з кавових зерен
Крім правильного вибору кави в зернах (ви можете дізнатися зернова кава, ціна), ключ до відмінної чашки вашого улюбленого напою, полягає в їх приготуванні...