0

5 абсолютно різних напоїв з кавових зерен

5 абсолютно різних напоїв з кавових зерен

Крім правильного вибору кави в зернах (ви можете дізнатися зернова кава, ціна), ключ до відмінної чашки вашого улюбленого напою, полягає в їх приготуванні. Уявіть, що у вас є можливість повернутися в минуле і знову познайомитися з чимось новим. З яким методом приготування ви б познайомилися в першу чергу? Старий добрий френч-прес? Ви б замовили чашку еспресо? Або ви могли б попливти на інший кінець світу і замовити карамельний макіато?

Не дивно, що при такій великій кількості варіацій на вибір, любителі цього напою швидко губляться. Ми придумали цей зручний гайд, який буде служити гідом по декількох типах приготування кави. Ми вирішили почати з напоїв, які легко знайти і приготувати, щоб поступово перейти до більш нестандартних, але підкреслити, наскільки сильно різниться смак, відчуття і аромат кави, просто змінюючи спосіб її приготування.

При цьому немає необхідності поспішати від одного до іншого; кожен крок призначений для отримання повного задоволення. Спробуйте один і той же метод приготування з різних зерен або в різних кафе. Ви виявите, що навіть для напою з тією ж назвою можуть бути значні відмінності в залежності від географії, підготовки бариста і багатьох інших факторів.

Латте

Латте

Ну звичайно ж почнемо ми з латте. Хоча назва знайоми і більшість людей може здогадатися, що це кава з молоком, є деякі особливості, які варто згадати. По-перше, кава завжди готується у вигляді еспресо, а не крапельної кави (це називається «cafe con leche»). По-друге, латте складається з трьох частин: молочна піна вгорі; запарене молоко у середині; і, нарешті, чашка еспрессо внизу. Нарешті, в каву завжди додається молоко. В результаті виходить насичений, ситний напій, який як і раніше має кавовий аромат.

Френч-пес

Френч пес

Ті з вас, хто вже знає про франч пресс, можуть бути приголомшені, побачивши його в цьому списку як другий напій, який варто спробувати, оскільки з нього виходить «міцна» кава. Якщо ви не знайомі з концепцією, френч-прес - це простий пристрій, що складається з графина і поршня з сіткою. У графин кладуть крупноизмельченну якісну каву в зернах і заливають гарячою водою. Зерна заварюються в гарячій воді приблизно до п'яти хвилин, потім штовхають поршень через суміш, фільтруючи гущу і роблячи характерно «міцний» напій.

Френч-пресс хороший тим, що він залишає в каві масла, які зменшуують кислотність, яку ви відчуваєте в каві через паперовий фільтр, і його також можна змішати з молоком до смаку. Це робить його відмінним варіантом для початківця любителя кави.

Кортадо

Кортадо

Ніколи не чули про кортадо? До недавнього часу ми теж. Кортадо знайшов своє місце в якості третього напою, який варто спробувати з поважної причини. У самому простому розумінні, це кава-орієнтована версія латте, що складається з еспресо з рівними частинами теплого молока. Правильно приготовлений, він дозволяє відчути на смак тонші нотки кави, не кажучи вже про те, що його замовлення дасть вам «довіру» від бариста. Оскільки він більше концентрований, він відмінно підходить, коли у вас мало часу або ви не хочете ризикувати, щоб ваш латте охолов. Ми рекомендуємо спробувати його, коли вам потрібно трохи підбадьоритися.

Кава Кубано

Кава Кубано

Добре, тепер ми переходимо до найскладнішого. Це один з двох напоїв в цьому списку, в якому немає молока. До цього моменту ви з кавового новачка перетворилися в ентузіаста, і цей напій безумовно підніме вашу гру на новий рівень і збере шанувальників з кафе по всьому місту. Café Cubano - це просто чашка еспрессо з додаванням цукру Демерара (химерне слово, що позначає «сирий»). В результаті виходить злегка утворення сиропу солодкі ласощі, через які еспресо здається десертом. Єдиний недолік цього напою - знайти місце, де його подадуть. Забудьте про відвідування жвавого кафе, заповненого буденними пасажирами. Найкраще знайти більш маленьку і затишну кав'ярню з добре навченими бариста, який знайде час, щоб приготувати це чудове задоволення.

Кава по турецьки

Кава по турецьки

Турецька кава: відома тим, що вона темна і міцна. Але насправді це не обов'язково! Згідно з повідомленнями, оригінальний метод заварювання відноситься до початку 17 століття. Турецьку каву готують з подрібненої кава в зернах купити, які подрібнюються настільки дрібно, наскільки це можливо, змішуються з гарячою водою і потім подається. Правильно, тут ніякої фільтрації. Секрет в тому, щоб використовувати гарячу, але не киплячу воду. Використання води з температурою нижче кипіння дозволяє запобігти гіркоті і горілий запах. Він все одно буде міцним, але, якщо напій буде через мірно міцним, змішайте трохи молока, щоб полегшити смак і не перевантажити почуття. Якщо ви шукаєте продаж кави в зернах, наш інтернет магазин пропонує тільки найкращі сорти зернової кави.

Отже, Ви дізналися про деякі найпопулярніші напої в своєму класі. Якщо ви випробували всі методи приготування кава, звідси ви можете ще більше покращити свій смак, спробувавши всілякі інші методи заварювання або навіть переглянувши список ще раз, з більш тонким розумінням того, що складає кожен тип. Які вони різні на смак? тепер у вас є шанс навчити кого-небудь радощів різних методів приготування! Купити каву в зернак Київ, Україна.

Кава

Коментарі
Схожі статті
14.09.2020
Про екстракцію, частина 2
Про екстракцію, частина 2
Нещодавно була опублікована стаття, яка називалася «Яка різниця між еспресо, ристретто, лунго», в якій розглядаються деякі загальні терміни, використовувані в індустрії кави класу спешіелті. Але як виявилося ця термінологія більше не може бути застос..
28.09.2020
Кава в зернах з Кенії
Кава в зернах з Кенії
Кава в зернах з Кенії - це один з найвідоміших сортів кави. Вона має багатий смак, який нагадує винну кислотність, а також володіє приємним ароматом. Напій з цих зерен кави - це яскравий смак (добре виражений), який має складний, фруктово-ягідний від..
04.10.2020
Кава по-турецьки
Кава по-турецьки
Історія цього ароматного напою починається в Ефіопії, хоча, коли складно сказати. Деякі історики вважають, що кава має вік від чотирьохсот до п'ятисот років, але саме кавове зерно може бути навіть таким же старим, як людина. Його скам'янілі останки б..