0

Як приготувати відмінну каву в домашніх умовах

Як приготувати відмінну каву в домашніх умовах

Френч Прес і Пуровер: як приготувати відмінну каву в домашніх умовах

Ніжну каву і міцний еспрессо можна знайти не тільки в кав'ярнях. Заварювати каву можна також, не виходячи з власного будинки. Це приємне заняття, яке дає чудові результати.

Ми склали керівництво про те, як приготувати ідеальну чашку кави в домашніх умовах, незалежно від того чи, є ви новачком в приготуванні кави або досвідченим професіоналом. Читайте далі, щоб дізнатися, як приготувати каву в домашніх умовах, і дізнатися кілька порад, які допоможуть досягти найкращих результатів.

Якщо ви новачок в заварці кава

Не важливо чи робите ви свої перші кроки в приготуванні кави вдома або у вас є чимало знань про каву, завжди є чому повчитися.

Заварюємо каву

По-перше, що ви використовуєте для приготування кави? Є кілька різних методів, які ви можете вибрати, які прості у використанні, і ви отримаєте хорошу чашку кави.

Френч прес, також відомий як cafetière, є класичним методом заварювання. Це метод занурення, який є відмінним першим кроком до приготування смачної кави в домашніх умовах. Френч прес забезпечує сміливий смак з важким тілом, тому кава від середнього до темного обсмаження, матиме нотки шоколаду або горіховий смак. Кава повинна бути подрібнений крупно для приготування у Френч пресі, схожа за розміром до кам'яної солі.

Гарне початкове співвідношення для заварювання - 35 г кави на 475 мл води. Має вийти дві чашки кави. Ви також можете змінити цей рецепт на свій смак. Якщо кава міцна, спробуйте використовувати менше кави або більше води. Або, якщо кава занадто слабка на смак, ви можете збільшити кількість кави або зменшити кількість води. Якщо ви любите кислинку в чашці, спробуйте змолоти каву дрібніше. Якщо гіркий смак, можна спробувати змолоти трохи крупніше. Купити каву в зернах недорого, Україна, Ви можете в нашому магазині.

Налийте у френч-прес трохи окропу, він нагріє френч-прес, що допоможе зберегти каву в теплі під час заварювання. Вилийте воду і поставте на ваги френч-прес. Засипте мелену каву. Потім налийте свіжекип'ячену воду на каву, закрийте кришку френч-преса і поставте таймер на чотири хвилини. Коли час закінчиться, підійміть кришку і перемішайте дерев'яною ложкою, металева ложка може тріснути стакан і зіпсувати смак. Повільно натисніть на поршень і розлийте по чашках або перелийте в графин і насолоджуйтеся.

Якщо ви хочете, каву з багатшим і більш тонким смаком, аеропресс - хороший наступний крок. Вибирайте каву з складнішими смаковими нотками, щоб ви могли спробувати їх в чашці (можливо, з цитрусовими або з більш фруктовими нотами). Кава повинна бути дуже дрібно змолотою між помелом еспресо і помелом для френч-преса.

Є різні способи заварювання за допомогою аеропресса. Стандартний метод полягає в наступному: спочатку помістіть маленький круглий фільтр в пластиковий ковпачок і змочіть фільтр і ковпачок гарячою водою. Зберіть аеропресс, відважте каву. Після пересипте мелену каву на фільтр і залийте окропом. Круговими рухами перемішайте каву і дайте каві настоятися протягом 90 секунд. Помістіть аеропресс на чашку або графин, прикріпіть поршень до верхньої частини камери і повільно натисніть вниз, ви відчуєте невеликий опір, але продовжуйте натискати. Свіжозаварена кава буде стікати вниз - це і буде ваш напій. Купити каву в зернах 1 кг можна на сторінках нашого інтернет магазин.

Кращі поради з вибору кави

Пора зануритися в світ кави. Є так багато різних сортів кави на вибір, але нехай це не лякає, а буде для Вас як захоплююча подорож.

Завжди перевіряйте дату обсмажування. Свіжиа кава буде мати велике значення при приготуванні вдома. Оскільки кава є їжею, врна вступає в реакцію з киснем і з часом стає несвіжою і втрачає свій смак. Якщо ви заварюєте френч-прес або аеропресс, шукайте каву свіжого обсмажування.

Гарна ідея - спробувати купити каву в зернах. Коли кава перемелюється, її площа поверхні збільшується, що дає кисню більше простору для реакції з кавою, а це означає, що він старіє набагато швидше. Тому мелена кава втратить свіжість набагато швидше, ніж зернова кава. Купивши кавомолку, ви отримаєте більш свіжу каву і покращений смак. Ручні кавомолки дозволять вам отримати каву кращої якості за нижчою ціною, але при цьому треба буде прикласти більше зусиль, ніж з електричною. Так що добре подумайте про те, що важливо для вас і вашого розпорядку.

купити каву в зернах

Якщо вам подобатися заварювати Пуровер

Цей метод з використанням фільтрів забезпечує повільне і крапельне заварювання. Крапельна кави під дією сили тяжкості може підкреслити складний смак кави, що є популярним методом серед бариста.

Є кілька різних варіантів, якщо ви хочете спробувати готувати каву таким способом. Є Hario V60, компактний фільтр конічної форми, який визначається його V-подібною формою і кутом 60 градусів. А кемікс - це цілісне пристосування. Ще є Kalita Wave, відома своїми гребенями на внутрішній стороні фільтра.

V60 вимагає тонкого конусоподібного фільтра з одним отвором і ідеально підходить для вираження ніжних фруктових та квіткових ароматів. Може знадобитися час, щоб навчитися використовувати його з різними сортами кави, але він відмінно підходить для експериментів. Для кемікса потрібен фільтрувальний папір більшого розміру і товщини, а також більш грубий помел, тому смак трохи важчий, ніж у V60. Спочатку може бути трохи складно домогтися консистенції, але при правильному заварюванні може вийде дуже чистий смак. Kalita Wave має плоске дно з трьома отворами для крапельної заварки і ребристі краї, все це допомагає зберегти консистенцію меленої кави, що робить його відносно простим методом заварювання.

Яку каву краще використовувати? Будь-яку каву, який вам подобається. Але ці способи, ідеально підходить для виділення ароматів і є чудовою нагодою вивчити різні моносорти світлого обжарювання з яскравими і кислими смаками. Кава світлого обжарювання краще зберігає аромат кави.

Для V60 подрібніть зерна кави до середнього і крупного помелу або до консистенції цукрового піску. Для кемікса і Kalita Wave подрібніть його трохи крупніше, між цукровим піском і кам'яною сіллю. Консистенція допомагає запобігати розсипанню великих або дрібних гранул кави, які заважають заварюванню через нерівномірну екстракцію і можуть зробити смак кави неприємним.

Початкова точка для коефіцієнта приготування - 1:17, 1 г кави на 17 г води. Його можна змінити в залежності від кави і смакових уподобань. Якщо ви виявите, що у вашої кави дуже кислий смак, спробуйте зробити помел більш дрібним. Якщо на смак трохи гіркуватий, спробуйте зробити помел більш крупнішим.

Щоб зварити каву, спочатку візьміть фільтрувальний папір, складіть і помістіть в заливну чашу. Змочіть боки паперу невеликою кількістю води. Якщо ви використовуєте кемікс, помістіть його на ваги, якщо ви використовуєте пуровер або Kalita Wave, помістіть його на чашку або графин на вагах. Залийте бажану кількість води через фільтрувальну папір і встановіть ваги на нуль.

Дайте гарячій воді постояти хвилину, перш ніж використовувати її для заварювання. Якщо у вас є чайник з гусячою шийкою, використовуйте його, щоб контролювати швидкість і тиск води. Насипте порцію кави, 30 г води, якщо ви використовуєте 15 г кави, наливайте воду. Наливати треба спіральними рухами з центру назовні.

Налийте каву в чашку, зробіть ковток і насолоджуйтеся прекрасним ароматом.

купити каву в зернах

Якщо ваша улюблена кава еспресо

Заварювати еспресо вдома може бути складно. Однак є кілька порад по оптимізації приготування домашнього еспресо.

Вибирайте каву з розумом. Світле обсмажування і світле +, буде кращим варіантом. Іноді світле обсмажування буває занадто кислим, а темна може мати гіркий смак. Як варіант, шукайте каву, спеціально обсмажену для еспресо.

Каву необхідно дегазувати після обсмажування, і через високий тиск, використовуваного при приготуванні еспрессо, вам потрібно почекати, поки кава дегазується, перш ніж використовувати її. Більшість пропонує не менше тижня, але ми шляхом власного досвіду тримаємо каву не менше двох тижнів.

Помел дуже важливий для еспресо і хороша кавомолка - це необхідність. Тому, що еспресо вимагає дрібного помелу. Якість дрібного помелу має вирішальне значення для гарної екстракції, так як потік води сильно постраждає, якщо помел буде не якісним.

Пам'ятайте, що кожен спосіб приготування вимагає різного помелу; ви не можете просто слідувати одному правилу для кожного приготування. Хороший час екстракції при заварці еспресо, до якого потрібно прагнути, становить 25-30 секунд. Також дуже важлива вага. Співвідношення кави до води має бути 1 до 2. Наприклад на 10 г кави 20 г води.

Вся справа в смаку. Вам потрібно буде спробувати еспресо і відповідним чином скорегувати рецепт. Якщо ваша кава, кисла, помолоти її треба більш дрібно і збільште екстракцію. Якщо ваша кава гірка на смак, помолоти її треба більшою і зменшити екстракцію.

Тепер ви можете готувати еспресо самостійно, залити водою або, можливо, додати молоко. Домашні кавомашини можуть бути не такими потужними, як комерційні, але є кілька способів поекспрементувати, наприклад, поліпшити якість молока.

Очистіть парову трубку, протерши її і продуйте все, що знаходиться всередині. Налийте молоко в глечик і встановіть трубку пара під кутом 20-30 градусів. Розмістіть глечик так, щоб тільки кінчик трубки пара торкався молока. Почніть пропарювати молоко, даючи йому можливість аерувати. Коли молоко досягне 37 ° C (приблизно температури тіла), злегка підніміть глечик приблизно на 1 см і дайте молоку текстурувати і створити вихор.

Температура молока не повинна перевищувати 65-70 ° C, це можна визначити, коли глечик занадто гарячий, щоб доторкнутися до нього. Струсіть глек і видаліть всі великі бульбашки, потім вилийте його в еспресо. Може, спробувати латте-арт? =)

Поради з приготування кави вдома

Завжди є способи поліпшити заварювання кави. Ось кілька головних порад з приготування кави в домашніх умовах.

Купити каву високої якості

Варто вивчити каву, яка добре поєднується з обраним вами способом заварювання. Варто пробувати сорти, походження і методи обробки, щоб дізнатися, яка кава вам подобається, і навчитися її варити вдома. «Студія кави» пропонує тільки найкращу каву екстра-класу. Кава власного обсмажування.

Перевірка дати обсмаження

Перевірка дати обсмадення. Кава, як і всі продукти, з часом втрачає свіжість і аромат. Тому, якщо ваша кава свіжа, ви можете розраховувати на кращі результати. Вибирайте свіжообжарену каву від одного тижня до одного місяця з дати обсмажування. Досліджуйте це самі і визначте, яка кава більше Вам підходить.

Завжди використовуйте свіжу каву і зберігайте її в герметичному контейнері в прохолодному сухому місці. Кава найкраще збереже свій аромат в місцях з низькою вологістю і далеко від сонця. Це допоможе зберегти свіжість чашечки хорошої кави.

Купуйте хорошу кавомолку

Вам не потрібно купувати дорогі кофемашинки. Але якщо у вас є бюджет, купіть хорошу кавомолку. Це простий крок, який може істотно вплинути на якість кави. Мелена кава швидко втратить свіжість, що призведе до втрати аромату і несвіжі смаку.

Завжди пам'ятайте, до якого розміру помелу ви повинні прагнути, в залежності від того, який метод заварювання ви використовуєте. Кава може виявитися недостатньо або надмірно екстрагованою, якщо розмір помелу неправильний, це може привести до гіркої чи кислої кави.

Точно так же хороша кавомолка може мати велике значення, забезпечуючи однорідність помелу. Великі гранули більшого або меншого розміру будуть заважати плавному екстрагуванню і залишати каву гіркою або кислою на смак, тому по можливості краще використовувати високоякісну кавомолку.

Тримайте заварювальне обладнання в чистоті

Це те, що потрібно робити завжди в нашому житті, тримати все в чистоті. І про це потрібно пам'ятати і при заварюванні кави. Завжди починайте з чистого обладнання, тримайте його в стані нової речі. Ніколи не використовуйте брудну кавоварку або пристосування для заварки. Ви б не стали б готувати їжу в брудній каструлі - не варіть каву в брудній кавоварці.

Поліпшите свій навик

Перевірте вагу кави і води, температуру і час. Чим уважніше Ви будете до цього ставитися, тим кращих результатів Ви досягнете.

Таким чином, ви можете створювати свої власні рецепти і дізнатися, що Вам, можливо, доведеться робити, коли ви спробуєте нову каву.

Змініть якість води

Вода має важливе значення при заварці кави, тому вона так впливає на аромат. Жорсткість води має ключове значення, оскільки сполуки, присутні у воді, такі як магній і кальцій, впливають на смак кави.

З'ясуйте, які рівні з'єднань присутні у вашій воді, який рівень pH і як це впливає на смак вашої кави. Рівень pH сім нейтральний, тому прагніть до цього.

Експериментуйте зі своїми рецептами заварювання

Завжди добре мати відправну точку, тому дотримуйтесь запропонованим рецептами і пропорціям. Спробуйте щось з цієї статті, або пошукайте альтернативи. Але пам'ятайте, це завжди залежить від вас і ваших смакових уподобань. Вчіться в процесі і отримуйте задоволення.

зернова кава

Хороша чашка кави може скрасити ваш день. На щастя, ви можете зварити відмінну чашку вдома. Ви можете не тільки насолоджуватися напоєм, але і почати розуміти науку, що лежить в основі кавоваріння, який смак у різних сортів кави, що вам подобається і чому.

Настав час дізнатися про походження кави, скласти власну думку і, найголовніше, сісти і насолодитися чашечкою смачної кави.

Кава

Коментарі
Схожі статті
09.04.2020
Що таке кава?
Що таке кава?
Кава - напій, який готують із зерен кави, перед цим обсмажуючи їх. Зерна кави - це насіння ягід, різних кавових сортів. Коли кавові ягоди достигають, їх збирають, обробляють і сушать. Готові кавові зерна називають «бобами». Зерна обсмажують до різног..
26.05.2020
Яка вода краще для кави?
Яка вода краще для кави?
Що таке кава? Кава - це напій, який складається з 2 інгредієнтів: кава і вода. Якщо ми ставимося до вибору кави серйозно і з усією відповідальністю, то  майже завжди взагалі не звертаємо уваги на якість води. Хочу вам повідомити, що склад води т..
19.06.2020
Еспрессо - для справжніх цінителів смачної кави.
Еспрессо - для справжніх цінителів смачної кави.
Еспрессо - це різновид кави, приготованаої особливим чином. Невелика кількість гарячої води під тиск проганяється через мелені кавові зерна. Такий спосіб приготування робить каву густішою і дає насичений смак. Еспрессо містить більше кофеїну на од..
24.07.2020
«Кавовий» вибір: як визначити хорошу каву в зернах
«Кавовий» вибір: як визначити хорошу каву в зернах
Що ми знаємо про каву в зернах, крім того, що ці ягоди ростуть на кавових деревах, яких у світі налічується 6 мільярдів?Його вирощують в Центральній і Південній Америці, Африці, Азії і Океанії. І в кожному регіоні він різний за смаковими і іншим пока..
25.08.2020
Як кава впливає на ваш мозок, чи є у вас залежність від кофеїну
Як кава впливає на ваш мозок, чи є у вас залежність від кофеїну
Нам стало цікаво дізнатися, як маленькі кавові зерна, які були ідеально зібрані, обсмажені і продані для ранкового напою впливають на нас. Що насправді відбувається, коли цей напій потрапляє всередину? Це впливає на мій мозок? Чому я прагну в..