0 грн.
Зробити замовленняДля справжнього гурмана або просто для любителя гарного смаку натуральна кава в зернах беззаперечний варіант. Адже саме природність продукту дає природну гірчинку або кислинку, гаму різних смакових відтінків, тільки натуральне зерно дає при приготуванні:
- насичений смак,
- яскравий аромат,
- приємну консистенцію,
- теплий відтінок.
Існують різні сорти на будь-який смак. І якщо Ви шукаєте, яку кава в зернах купити, то на нашому сайті великий вибір різновидів. Більш того у нас за каву в зернах 100 г ціна приємна, а кава смачна.
Що відносно кріпості зерен, то хоч кава зерно arabica містить в собі менше кофеїну, ніж robusta, але все одно справляє тонізуючий ефект. Так, наприклад, в кава зерно 100 г арабіка в різних сортах міститься 1000-1500 мг загальної кількості кофеїну (в сирому вигляді). А в 100 г зерно робуста - 1100-2500 мг.
В цілому, чим відрізняється arabica від robusta, так це своїми смаковими якостями, вмістом кофеїну, хімічним складом, умовами дозрівання, зовнішнім виглядом, ну і природно місцем походження.
Вважається, що arabica благородне зерно, так як цей вид кавового дерева більш вибагливий у догляді, підпадає під вплив погодних умов, для нього важливо розташування і дає урожай зерна в 2-3 рази менше, ніж кущ robusta.
Загалом, як завжди: рідкісне і крихке вимагає більше турботи і вкладень. Смакові якості виражаються в кислинці, можуть спостерігатися солодкі мотиви, м'які або терпкі, іноді навіть різкі. Це вже залежить від концентрації і ступеня прожарювання.
Прочитавши про кава арабіка в зернах відгуки, можна помітити перевагу в перевазі даного виду. Буває, що його вживають в чистому вигляді, тобто 100% арабіка, але найчастіше воліють купажі в різних процентних співвідношеннях з робустой.
Але це не зменшує достоїнств зерна robusta. Хоч цей вид невибагливий ні в місцевості, ні в догляді, легко адаптується в різних кліматичних умовах, родючості багато і часто і не є дефіцитом на ринку, все ж це зерно грає свою роль в мелодії кавового смаку. Хтось вважає за краще самостійні властивості robusta: гіркий, жорсткий на смак, менш ароматний, ніж arabica. Але поєднання жорсткості robusta і м'якості arabica, в співвідношенні за класикою 20% на 80% створює гармонію смаку. Міцне зерно robusta дає можливість розкритися ніжному зерну arabica, проявивши насиченість аромату, смакові відтінки, не втративши міцності.
Прям фрактально, як суть чоловіків і жінок: чоловік тримає обох, жінка утримує рівновагу; чоловік - міцна основа, на якій жінка - творення, творіння затишку, краси і сенсу сили. Це симбіоз двох унікальних і важливих частинок в єдності. Чого тільки варта зовнішній вигляд зерен: арабіка має борозенку по центру, яка звиваєтсья, що нагадує букву S, як витонченість жінки, а робуста - пряму лінію, як чіткість чоловіка.
А що щодо смакових уподобань - це індивідуально, особистий вибір кожного.
Якщо у Вас виникли питання, ми з радістю відповімо на них, допоможемо розібратися в сортах кави і підібрати бажане на Ваш смак.