0 грн.
Зробити замовленняБагато професіоналів кавової індустрії, в тому числі і ми, використовують процес дегустації кавових чашок для оцінки тої або іншої кави. У чашках використовується стандартизований процес дегустації кави, щоб побачити його особливі смаки і аромати, які проявляються в процесі заварювання. Це стандартна практика, при обсмажуванні кави, оскільки вона дозволяє провести оцінку якості при виборі кави, яка в кінцевому підсумку буде подана в кав'ярні. Якщо ви шукаєте каву в зернах інтернет магазин - ви потрапили за адресою. Це також практика, яка використовується для суддівства змагань з приготування кави.
Колесо смаку - один з інструментів, який допомагає візуалізувати діапазон смаків і ароматів, що зустрічаються при приготуванні чашок або дегустації кави. На сторінці магазину ви можете дізнатися кава арабіка в зернах, ціна. Американська асоціація спешіелті кави стверджує, що Колесо смаку «розробляє глосарій кавових термінів на основі сенсорної науки і стало стандартом, який сьогодні використовують більшість любителів кави при описі кави, яку вони купують і/або продають». Хочемо вам нагадати, що найкращим варіантом буде купити натуральну каву в зернах.
Колесо смаку розділене навпіл між двома півкулями - смаки з лівого боку і аромати з правого боку. Хороша недорога кава в зернах купити можна на сторінках нашого магазину.
Смак.
Внутрішня частина колеса ділить смак на чотири основні смаки - кислий, солодкий, солоний, гіркий. Звідти кожен основний смак розширюється, щоб охопити різні аромати. Сам смак відчувається в основному на язиці (хоча на нього трохи впливає аромат). Вибір зернової кави - це дуже відповідально, тому що від цього буде залежати смак.
Солодкий.
Коли щось здається «солодким», це вказує на присутність цукру. Солодкість кави безпосередньо пов'язана зі стиглістю зібраної кавової вишні.
Кислий.
Кислий смак вказує на присутність кислот. Якщо вона присутня в каві, цеможе бути пов'язано з незрілою кавою, сортом і способом обсмаження. Не кисла кава в зернах - це кава з меншим вмістом кислот.
Солоний.
Солоний смак зазвичай вказує на вміст мінералів. Присутність в каві солоного смаку може бути пов'язано з мінеральним забрудненням під час обробки.
Гіркота.
Гіркота є невід'ємною частиною смаку кави і викликає найрізноманітніші смаки. Також залежить від сорту і способу обсмажування. Арабіка, наприклад, буде мати меншу гіркоту, ніж робуста. На сьогоднішній день найкраща кава в зернах, знавці вважають Арабіку.
Аромат.
Аромат охоплює всі стадії нюхання кави на колесі смаків. Аромат кави відчувається через носовий прохід, відправляючи повідомлення нюховоій цибулині в головному мозку, яка потім переводиться в описову ворму словом, таке як наприклад «фруктовий». Магазин зернової кави - це те місце, де ви можете купити каву в зернах.
Ензиматичний відноситься до ферментативних реакцій, які відбуваються всередині рослини під час обробки, і часто дає фруктовий аромат.
Обробка цукрів - це хімічна реакція між амінокислотами і редукуючими цукрами, яка надає підсмаженому продукту бажаний смак. У кави це відноситься до реакцій, що відбуваються під час обсмажування. Цей процес викликає аромати, такі як «карамельний» і «горіховий».
Суха дистиляція вказує на спалювання рослинних волокон під час обсмажування і включає аромати, такі як «пряний» і «димний».
Незалежно від того, чи є ви досвідченим в кавовій справі або просто вивчаєте світ кави, колесо смаку - корисний інструмент для розшифровки смаків і ароматів, які в кінцевому підсумку становлять враження про конкретний сорт.
Доставка - Київ та вся Україна.